محمد رضا رستمی و دکورهای کودکانه اش که جادو میکند

محمد رضا رستمی و دکورهای کودکانه اش که جادو میکند


1-    فعالیت شما در زمینه کار دکور از چه سالی شروع شد؟ و اولین پروژه ی شما چه بود و برای کجا به اجرا در آمد ؟

اولین فعالیت بنده در زمینه¬ی دکور، مربوط می شود به تابستان 89 و به سفارش شبکه¬ی هدهد (عربی) برای برنامه-ی "تصبحون علی خیر" که برنامه ای بود که در آن خاله ی قصه گو، هرشب برای بچه¬ها یک داستان را روایت میکرد.

2-    آیا شما قبل از این کار آشنایی به تصویرسازی کودک و نوجوان داشتید ؟

بهرحال با توجه به رشته ی تحصیلی دوران کارشناسی (گرافیک)، تحقیقات و نمونه کارهایی درزمینه ی تصویرگری داشتم؛ ولی نه به صورت حرفه ای...
البته علاقه و پیگیری های شخصی به دنیای کودکانه بود که بنده رابه این مسیر هدایت کرد.


3-    میتوانید چند نمونه از برنامه هایی را که دکورش را برعهده داشتید نام ببرید ؟

بعداز برنامه ی "تصبحون علی خیر" و "ایامکم سعیده" که برای بخش عربی اجرا شد، سایر دکورها عموماً برای شبکه ی فارسی هدهد اجرا شد که می توان به دکور برنامه¬های ذیل اشاره کرد:
برنامه ی عروسکی چشم چشم دو ابرو – حالا دیگه وقت خوابه – نغمه¬های بهشتی – جزیره¬ی خلاقیت – برنامه ی عروسکی حنجول – قصه های پیامبران – در پیشگاه عدالت – ماه خدا و ...
طراحی صحنه برای کلیپ های:
پرنده – پاداش انتظار – بسم الله – معلم – مسافرت – بهار رمضان – صرفه جویی – نوای محتشم و...
و همچنین طراحی صحنه برای کلیپ "صدای پای ماه" که از شبکه ی 2 پخش شد.


4-    آیا کسی که آشنا به هنر تصویرسازیست و با دنیای کودکان آشناست می تواند در شغل شما موفق باشد؟ (نقاط ضعف و قوت)

قطعاً می تواند موفق باشد، به شرط آن که در ادراک و ارتباط با دنیای کودکان، موفق بوده باشد. همچنین تفاوت-هایی در اجرای تصویرسازی و اجرای دکور وجود دارد که بدیهیست شخصی که قصد اجرای دکور را دارد، باید به مسایل فنی و نکات اجرایی ضبط یک برنامه واقف باشد؛ چرا که اجرایی کردن یک طرح کشیده شده روی کاغذ، خود داستان مفصلی دارد که به واسطه ی مطالعه در این زمینه و قرار گرفتن در محیط استودیویی و کسب تجربه، حاصل می گردد.
بعنوان مثال برای اجرای یک دکور باید مسایلی نظیر فضای استودیو، نورپردازی و تصویربرداری و همچنین تعداد کاراکترهای انسانی و نوع جایگیری آن ها در دکور و... مورد توجه قرار گیرد.
باید بررسی نمود، طرحی که روی کاغذ کشیده شده، با بضاعت موجود سازگاری دارد یا نه؛ باید قابلیت های اجرایی یک طرح، مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
ضمن این که آشنایی با مواد و متریال های گوناگون و شناخت قابلیت های آن ها و نیز تسلط بر تکنیک های اجرایی نیز از اصول اولیه ی این کار می¬باشد.


5-    برای کسانیکه به این شغل علاقمند هستند چه پیشنهادی می دهید و اینکه از کجا باید شروع کنند و چه شرایطی لازم است؟

مطالعه، شناخت، انگیزه، پویایی و خلاقیت، از جمله ویژگی هایی است که هرفردی درهر شغلی باید داشته باشد؛ و این ویژگی ها در مبحث طراحی صحنه و دکور نیز به شدت مورد نیاز است. مابقی مسایل به کسب تجربه مربوط می-شود که با قرار گرفتن درکنار تیم های طراحی و اجرای صحنه، بدست می آید.
ضمن این که داشتن روحیه ی کار تیمی، در این شغل بسیار حائز اهمیت است.


6-    شما این کار را به صورت مستقل و انفرادی انجام می دهید یا گروهی ؟ و آیا شما گروه ثابت خود را دارید برای تمام پروژه ها ؟

همانطور که قبلاً ذکر شد، این کار، یه کار کاملاً تیمی است. بنده هم از ابتدای فعالیتم در این زمینه تا کنون، با هم-فکری و همکاری دوستانی هنرمند و خلاق، پروژه های مذکور را به سرانجام رساندیم. و در این مسیر، درس های زیادی از یکدیگر آموخته ایم.
آقایان: مهدی رحیمی، جواد احمدزاده، منوچهر فتحی، محمد شریفی، محمد سلیمانیان، رضا عربگری و ... از جمله دوستانی بودند که افتخار همکاری درکنار ایشان را دارم. ولی از آنجا که پروژه ها در بازه های مختلف زمانی اجرا شده اند، معمولاً تیم ثابتی نداشتیم.  


7-    آیا از شرایط مالی این شغل راضی هستید ؟ لطفا درمورد مراحل مالی کار یک توضیح مختصر بدهید ؟

در صورتی که دستمزدها به صورت نقدی پرداخت شود، کیفیت خوب یک کار اجرایی، پشتوانه ای است برای سفارش های آتی. این گونه  است که می توان از درآمد این شغل به واسطه ی تعدد سفارشات، راضی بود؛ ولی متأسفانه در اکثر موارد این گونه نیست و اغلب دریافت های مالی با تأخیر انجام می شود.
ضمن این که همواره کسانی هستند که در ازای تحویل کاری با کیفیتی نازل، دستمزد پایین تری درخواست می کنند که این امر به بازاراین شغل، لطمه ی اساسی وارد کرده است.
اینجاست که نقش متولیان و سفارش دهندگان بشدت پررنگ می شود... در واقع آنها هستند که بسته به بضاعت و بودجه ی مالی و زمانی، مسیر را تعیین می کنند.


8-    و سخن آخر ؟


تقدیر و تشکر ویژه از آقایان امیرحسین قلندری ، محمدطه یزدانی ، ابوالفضل بلغندر و سایر دوستان مذکور ، که همواره مشاوره با ایشان، روشنگر راه بنده بوده است...

سپاس و تقدیم احترام به همه ی کسانی که عرصه های شکوفایی را برای جوانان فراهم می آورند. و آرزوی موفقیت برای تمامی هنرمندان جوان ...

 ایمیل محمد رضا رستمی > m.r.rostami1404@gmail.com



طرح مصاحبه از لیدا معتمد

تمامی تصاویر و مطالب مصاحبه با اجازه محمد رضا رستمی در سایت دنیای عجیب قرار داده شده است.

برای بزرگ تر دیدن تصاویر لطفا بر روی هر کدام کلیک کنید.




آدرس وب سایتm.r.rostami1404@gmail.com