هدی جزایری دختری که از کودکی (هدهد) صدا یش می کردند

هدی جزایری دختری که از کودکی  (هدهد) صدا یش می کردند

هدی جزایری / متولد 1362 / لیسانس دبیری زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی
عضو انجمن تصویرگران ایران / عضو گروه تصویر سازی اسپری رنگی / طراح پوستر تاتر
گذراندن دوره  طراحی تخصصی تصویرسازی نزد استاد پژمان رحیمی زاده : آموزشگاه تخصصی ایده
گذراندن دوره ی تصویر سازی نزد استاد محمد علی بنی اسدی:گالری آریا
شرکت در کارگاه های اتاق روشن: انجمن تصویرگران
نمایشگاه گروهی:  
تصویر سازی:گالری ایده.خرداد 92 / تصویرسازی (در خیال ما):گالری ایده.شهریور 92
دو سالانه تصویر گری(نگارخانه ی صبا). آبان 92 / تصویر سازی(اسپری رنگی) :نگارخانه شاهد. آبان 92
جشنواره  تصویر سازی امید. تیر 93 / جشنواره هنر برای صلح: خانه هنرمندان ایران. شهریور93
نمایشگاه مجازی(مشرق زیبای من غمگین است): سایت انجمن تصویرگران .مهر93



1. شما در نمایشگاه های تصویرسازی زیادی شرکت کردید ....  به نظر شما چه دلیلی وجود دارد که باعث می شود تصویرگران علاقه عجیبی به شرکت در نمایشگاه های گروهی داشته باشند ؟ آیا موثر است ؟


درست است ! من فکر میکنم آشنایی با تصویرسازی برای من و خیلی از هم نسل های من قسمتی از کودکی هایمان باشد . وقتی دور هم جمع می شدیم ومجله سروش کودکان  یا کیهان بچه ها را با تصویر سازی استاد  بنی اسدی یا مثلا قصه های خوب برای بچه های خوب با تصویر سازیهای  استاد ممیز ،صادقی، مثقالی را نگاه می کردیم ،شاید آن موقع شناختی از این هنرمندها و  هنر تصویرگری نداشتیم ولی با همین تصاویر بزرگ شدیم و خاطره داریم شاید رفتن و شرکت درنمایشگاه های تصویر گری برایمان همان لذت دورهم بودن  و دیدن تصاویر خوب را ادامه دار میکند و برای خلق و بهتر شدن کارهایمان به ما انگیزه میدهد.


2. تصویرسازی هایتان را اغلب با چه تکنیکی ارائه میدید ؟


از بچگی تصاویر را با کلاژ پارچه و کاغذ و اشیاء ساختم ولی کار با رنگ و قلم مو را با  اکولین و  بیشتر ترکیب کلاژ و اکرلیک  انجام میدهم.


3. شما یکی از تعداد زیادی از تصویرگرانی هستید که علاوه بر آثار دو بعدی به ارائه آثارتان با تکنیک های دیگر هم می پردازید .. آیا تصویرسازی دو بعدی شما را راضی نمی کند یا دلیل دیگری دارید ؟


خب من فکر نمی کنم این کارها از هم جدا باشند.فکر میکنم یک هنرمند باید مدیا های مختلف را تجربه کند تا جایی که سبک شخصی خودش را پیدا کند و بعد با سبک شخصی خودش تجربه کردن را ادامه بدهد.نقاشی روی ظروف و اشیاء هم بخشی از تاریخ هنر حساب میشود که خیلی از نقاشها برای علاقه یا امرار معاش انجامش میدادند.


4. تصویرسازی های شما بر روی ظروف لعابی با آن رنگ های شاد بسیار جذاب و چشم نواز است .. اسم تخصصی این هنر یا این تکنیک چیست ؟


خب من همیشه عاشق ظروف قدیمی و صنایع دستی نقاشی شده بودم و دوست داشتم این کار را خودمم انجام بدهم. ولی آموزش خاصی ندیده ام.از امتحان کردن رنگهای مختلف روی ظروف با جنسهای مختلف و آزمون و خطا به این تکنیک  رسیده ام و اطلاعی از اسم این تکنیک یا هنرمندهایی که قبلا این کار را انجام دادند ندارم.


5. رنگ هایی که برای تصویرسازی روی ظروف لعابی استفاده میکنید مخصوص به این کار هستند ؟


رنگی که استفاده میکنم از  ترکیب رنگ مخصوص نقاشی روی سطوح لعابی  و رنگ  پارسلین  به دست می آید که  بعد از نقاشی  روی ظروف فرایند تثبیت رنگ  و  پخته شدن ظروف انجام میشود.  


6. شما با استفاده از این تکنیک آیا تابلویی هم خلق کردید ؟


من تابلوهای نقاشی ام  و تصویرسازی هایم را با ترکیب اکرلیک و کلاژ و چاپ انجام میدهم.علاوه بر آن، این  رنگها  آنقدر کمیاب و گران قیمت هستند که برای موارد دیگر ی غیر از ظروف ازآنها استفاده نمی کنم.البته از بشقاب ها میشود به عنوان تابلوهای کوچک برای نصب بر دیوار استفاده کرد.


7. چرا محور اصلی طرح های شما یک پرنده است ؟ آیا معنای خاصی دارد ؟


جدا از حضور  پرنده در ادبیات و هنر جهان و ناخودآگاه بشر، من را از بچگی (هدهد) صدا میکردند و با این پرنده خودم را یکی میدانستم و وقتی نقاشی های گل و مرغ را میدیدم( که خیلی هم آن نقوش را دوست داشتم) فکر می کردم که  من همان هدهد هستم بین این نقوش گل و اسلیمی، شاید برای همین است که همیشه در نقاشی هایم حتما یک پرنده حضور دارد . به همین دلیل اسم محصولاتم هد هد است.


8. شما برای فروش ظروفی که رویشان کار میکنید اسپانسری دارید ؟


نه ندارم .اوایل حمایت خانواده بود برای خرید وسایل کار  و  رنگ  و ظروف که هزینه ی کمی هم نبود تا بعد که کار جدی تر  شد و الان خودم از طریق فروش ظرفها میتوانم مواد اولیه را فراهم کنم.


9. نقوش اسلیمی آثار شما برگرفته از المان یا طرح خاصی است یا طرح های ذهنی خود شماست ؟


اینکه از روی طرح خاص یا شخص خاصی کپی کنم نبوده است .البته هر هنرمندی تحت تاثیر تصاویری که میبیند و دوست دارد آثارش را خلق میکند. من معمولا تکه های پارچه،کاغذ و کارتهایی که دوست دارم را جمع میکنم  بعلاوه تصاویر کارهای هنرمندها یا تصاویری که در  اینترنت میبینم و برام حالب است را  ذخیره میکنم و  معمولا چند ماه یکبار نگاهشان میکنم و خب علاوه بر اینکه با تغییر نگاه و  سلیقه ی خودم آشنا میشوم  دیدنشان هم  روی کارم تاثیر میگذارد.


10. چه پیشنهادی برای تصویرگرانی که می خواهند وارد بازار کار این حرفه بشوند دارید ؟


پیشنهاد من به دوستانی که دوست دارند هنر خودشان را تولید کنند و آن را برای فروش ارائه بدهند  این است که کارشان را بدون ترس  و پیش داوری شروع کنند بدون قضاوت در مورد خوب بودن یا خوب نبودن کار و  بدون نگرانی و ترس از فروش نرفتن کارشان. چون کاری که از درون یک هنرمند و از روی شناخت و علاقه ی آن شخص باشد حتما مورد استقبال قرار میگیرد و دیده  می شود و با خودش برکت و خلاقیت بیشتری به همراه می آورد.


11. و سخن آخر ؟


تشکر میکنم از عشق و بودن  شما دنیای عحیبی ها


Telegram.me/hodhodhandcraft
Instagram:hodhodhandcraft
hodhodhandcraft@gmail.com

طرح مصاحبه از لیدا معتمد

تمامی تصاویر و مطالب مصاحبه با اجازه هدی جزایری در سایت دنیای عجیب قرار داده شده است.

برای بزرگ تر دیدن تصاویر لطفا بر روی هر کدام کلیک کنید.


آدرس وب سایتhodhodhandcraft@gmail.com