مجموعه‌داران مطرح دنیا؛ بخش سوم

مجموعه‌داران مطرح دنیا؛ بخش سوم
دنیا‌ی امروز، بیش از هر زمان دیگر‌ی، کوچک و بدون مرز شده‌است و این به معنا‌ی پیدایش نوعی تازه از میلیونر‌‌ها و بیلیونر‌ها از سرتاسر جهان و با‌قابلیت خرید بالا می‌‌باشد. این قشر جدید بازرگانان، سلبریتی‌‌ها و نوع‌دوستان، در کنار خرید پنت‌هاوس‌‌ها، قایق‌‌ها و عمارات، به فعالیت سودمندی نظیر خرید آثار هنری، نیز علاقه‌‌مند هستند. این مجموعه‌‌داران تنوع زیادی دارند. ممکن است ورثه‌‌ی ثروت‌‌های هنگفتی از خاورمیانه یا سردمداران جوان صنعت تکنولوژی باشند.
برای معرفی کردن این قهرمان‌‌ها‌ی هنر که از سرتاسر جهان و با پیشینه‌‌ها‌ی گوناگون، سر‌برآوردند، براساس فعالیتشان در طول ۱۲ ماه اخیر(این فهرست در پایان سال ۲۰۱۵ میلادی منتشر شده است) به ۲۰۰ نفر از این مجموعه‌‌داران می‌‌پردازیم. بر خلاف عادت معمول که بیشتر به مجموعه‌‌داران مرد ساکن آمریکا می‌پردازند، ما نهایت تلاش خود را کردیم تا بر افرادی که هنوز ناشناس هستند و از اقلیت‌ها هستند نیز بپردازیم. تعداد زنانی که در فهرست قرار‌دارند و همچنین زنان و مردان چینی که آینده روشنی در عالم هنر دارند، تحسین ‌برانگیز است. در این فهرست، مجموعه‌داران شهیر در کنار افراد جوان‌‌تر و تازه کار و افراد پرکار در سال گذشته، در کنار کسانی که سالها فعال بودند، اما امسال فعالیت اندکی داشتند، قرار‌ می‌گیرند.
این فهرست که بر پایه‌‌ی حروف الفبا، تنظیم شده‌است، حاصل تحقیق سه ماهه و مصاحبه با متخصصان این صنعت می‌باشد و به تلاش امیلی نیتان Emily Nathan  نویسنده و خبرنگار مستقل است، امکان‌پذیر شده است.
این فهرست در سال ۲۰۱۵ در سایت Artnet.com ، منتشر شده است.

ترجمه یاسمن نوذری

دیوید چا و کلی یینگ(چین)David Chau and Kelly Ying

دیوید چا و همسرش کلی یینگ، ساکن پکن، ثروت خود را مدیون شرکت مدیریت ناوگان دیوید هستند. آنها سالانه معادل ۱٫۵ میلیون دلار خرج خرید آثار هنری می‌کنند. چا در ۲۱ سالگی، مبلغی معادل ۳۲ میلیون دلار برای سرمایه گذاری هنری کنار گذاشت و حمایت مالی دو گالری لئو زوLeo Xu و آنتنا اسپیسAntenna Space را رسما بر عهده دارد. وی همچنین به همراه همسرش از موسسین نمایشگاه هنری تازه تاسیس Art021 هستند(اطلاعات بیشتر). عمده آثار مجموعه فعلی آنها، مربوط به سه هنرمند چینی، لیو وی، زو ژن و ینگ فودانگ Liu Wei, Xu Zhen, and Yang Fudong و تعداد زیادی ویدیو آرت می‌باشد.

پیر تی.ام چن(تایوان) Pierre T.M. Chen

چن اولین قطعه‌ی مجموعه‌اش را در سال ۱۹۶۷ و در زمانی که هنوز دانشجو بود، خریداری کرد. مجسمه‌ای چوبی اثر چیونگ ییCheumg Yee که یک سال و نیم برای او طول کشید تا پول خرید آن را جمع کند. در حال حاضر مجموعه‌ی گسترده‌ی این مهندس کامپیوتر شامل آثار گرانبهایی از مارک روتکو، ویلیام دکونینگ، هنری مور، آنتونی گورملی، چای گو-چیانگ و جف کونز می‌باشد. او به هنر معاصر غرب علاقه‌ی زیادی نشان می‌دهد و خریدهایی بر مبنای احساساتش می‌کند. او می‌گوید یکی از نقاشی‌های بدون عنوان سای تومبلی را به دلیل  آرامشی که به او می‌داده و یکی از کلاه‌گیس‌های زرد وارهول را به دلیل اینکه بسیار بدیع و تازه است، خریداری کرده است.

آدریان چنگ(چین) Adrian Cheng

او که از جوانترین میلیاردرهای جهان و فارغ التحصیل هاروارد می‌باشد، بنیاد غیرانتفاعی K11 که دهکده‌های هنری ووآن و گوییانگ را در چین حمایت می‌کند، تاسیس کرده است. تمرکز اصلی این بنیاد بر هنرمندانی بین‌المللی نظیر اولافر الیاسون و یوشیتومو نارا می‌باشد. با این وجود مجموعه‌ی اصلی چنگ به هنرمندان بومی‌تری مثل ژانگ انلی Zhang enli می‌پردازد. از چنگ در سال ۲۰۱۲ دعوت به عمل آمد تا به هیئت امنای بخش آسیایی تیت بپیوندد.

کمال هس کینگلیوگلو(انگلستان) Kemal Has Cingillioglu

کمال هس کلینگلیوگلو، پسر حالیت کلینگلیوگلو، سرمایه‌گذار به‌نام ترکی، به عنوان یکی از اعضای هیئت مشاوره‌ی اروپایی در کریستیز فعالیت می‌کند. او سال گذشته با خرید یکی از آثار دهه‌ی ۶۰ سای تومبلی، بدون عنوان (رم)، به قیمت ۴٫۴ میلیون دلار در کریستیز سرتیتر خبرها شد.

پاتریشیا فلپز دو سیزنروس(ونزوئلا و جمهوری دومنیکن) Patricia Phelps de Cisneros

فلپز دو سینزنروس از مجموعه‌داران پیشگام هنر آمریکای لاتین می‌باشد و مجموعه‌اش شامل بیش از ۲۰۰۰ اثر از دوره‌ی مستعمراتی، مدرن و معاصر آمریکا به همراه اشیای بومی این کشور می‌باشد. او عضو هیئت MoMA و رویال آکادمی لندن است و به تازگی نمایشگاهی شامل ۹۰ اثر آبستره‌ی هندسی از مجموعه شخصی خود برگزار کرده است.

استیون کوهن(ایالت متحده آمریکا) Steven Cohen

استیون کوهن ، مدیر سرمایه‌گذاری تامینی سابق و میلیاردر کنونی که صاحب ثروتی معادل ۱۱٫۱ میلیارد دلار می‌باشد، ۲۰ درصد از درآمد سالانه‌ی خود را صرف هنر می‌کند. مجموعه‌ی او شامل آثار مشهوری مانند یک نقاشی رنگ چکانی از جکسون پولاک و کوسه‌ی معروف دیمین هرست می‌باشد که آن را در سال ۲۰۰۴ به قیمت هشت میلیون دلار از چارلز ساتچی خریداری کرده بود. او در سال ۲۰۰۶، تصمیم داشت نقاشی رویا(Le Rêve) پیکاسو را از استیون وین Steven Wynn  به قیمت ۱۳۹ میلیون خریداری کند اما وین، اتفاقی با آرنج به آن صدمه زد و قرار فروش به هم خورد. کوهن این نقاشی را پس از ترمیم به قیمت ۱۵۵ میلیون دلار صاحب شد. همچنین او خریدار ناشناس مجسمه‌ی ارابه‌ی جنگی(Chariot) جاکومتی در حراج ساتبی به قیمت ۱۰۰,۹۶۵,۰۰۰ دلار بود.

رزا و کارلوس د لا کروز(ایالت متحده آمریکا) Rosa and Carlos de la Cruz

کارلوس د لا کروز رییس هیئت مدیره‌ی بیزنسی یک میلیارد دلاری در سال است که شامل بطری‌سازی نوشابه کوکاکولا در ترینیداد، توباگو و پوئرتو ریکو می‌باشد.او در کنار همسرش رزا، برای راه اندازی نمایشگاه سالانه‌ی State-of-the-art که همزمان با Art Basel در ساحل میامی برگزار می‌شود، شناخته می‌شود. پیش از این، این مراسم در اقامتگاه شخصی آنها در میامی برگزار می‌شد اما حالا در فضای ۳۰۰۰متر مربعی با سه طبقه که در سال ۲۰۰۹ افتتاح کردند، برپا می‌شود. این زوج علاقه‌ی زیادی به جمع آوری آثار هنرمندان معاصر آمریکایی دارند و به تازگی آثاری از دن کولن Dan Colen و نیت لومن Nate Lowman خریداری کرده‌اند.

دیمیتری داسکالوپولوس(یونان) Dimitris Daskalopoulos

او جدا از مجموعه‌ی گسترده‌ی هنر معاصر خود و تاسیس شرکت‌های غذا و نوشیدنی های یونانی، عضو هیئت امنای موزه‌ی گوگنهایم، شورای بین‌المللی موزه‌ی تیت، سرپرست انجمن بینش موزه‌ی معاصر هنر شیکاگو و مدیریت موزه‌ نیویورک و همچنین یکی از موسسان گالری Whitechapel  می‌باشد. وی در سال ۲۰۱۴ موفق به دریافت جایزه‌ی Leo در بخش کیوریتر مستقل بین‌المللی (ICI)شد. علاوه بر این او در کشور خود نیز به عنوان حامی هنر معاصر شناخته می‌شود و با تاسیس موسسه‌ای غیرانتفاعی به نام NEON، فرهنگ معاصر را در یونان برای همه، قابل دسترس کرده است.

زو و جوئل دیکترو(ایالت متحده‌ی آمریکا) Zöe and Joel Dictrow

زو مدیر تبلیغاتی سابق مجله و جوئل، مدیر عامل سابق Citigroup ، به مدت ۴۰ سال است که در یک آپارتمان زندگی می‌کنند. آنها به تازگی مجبور به خرید دو آپارتمان کناری خود نیز شدند تا برای مجموعه‌ی در حال گسترش خود فضای بیشتری داشته باشند. این دو برای حمایت از هنرمندان جوان شناخته می‌شوند ولی مجموعه‌ی اصلی آنها شامل ستاره‌هایی نظیر گرهارد ریشتر، رابرت گوبر، سیدنی شرمن و سارا زه می‌باشد

جورج اکانومو(یونان) George Economou

این سرمایه گذار یونانی، علاقه‌ی زیادی به نقاشی و طراحی، مخصوصا نقاشی‌های قرن بیستم آلمانی و اتریشی دارد. او همیشه آثار هنرمندان کمتر شناخته شده یا آثار کمتر شناخته شده‌ی هنرمندان شهیری مثل پیکاسو، تومبلی، مگریت و کیس ون دونگن را خریداری می‌کند. او سالانه، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ اثر جمع آوری می کند و معمولا به جای حراج‌های بزرگی مثل کریستی و ساتبی به گالری و خانه‌های حراج کوچکتر در آلمان و اتریش سر می‌زند.


۱۵ فروردين ۱۳۹۵