تعطیلی مرکز شماره ۲۸ کانون و توضیحات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران

تعطیلی مرکز شماره ۲۸ کانون و توضیحات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران

به گزارش خبرگزاری فارس، تعدادی از خانواده‌های ساکن شرق تهران به‌همراه فرزندان‌شان در یک حرکت اعتراضی خواستار بازگشایی بیست و هشتمین مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پایتخت از سوی شهردار تهران شدند.

درحالی که بیش از 20 سال از فعالیت این مرکز در پارک جوادیه تهران و در کنار فرهنگ‌سرای اشراق می‌گذرد، سازمان فرهنگی‌هنری شهرداری تهران به بهانه فعالیت‌های موازی، این مرکز با سابقه کانون را تعطیل کرد.

پیگیری‌های مسوولان ارشد کانون طی چند ماه گذشته برای ادامه حیات این مرکز فرهنگی به نتیجه نرسید و خانواده‌های کودکان و نوجوانان عضو این کتاب‌خانه چندین بار با تجمع در محل پارک جوادیه نسبت به این اقدام اعتراض کرده‌اند.

روز 22 فروردین 1395 نیز حدود 100 نفر از خانواده‌ها و اعضای این مرکز فعال کانون در این محل تجمعی را شکل دادند و از مدیر فرهنگ‌سرای اشراق خواستند این کتاب‌خانه را به آن‌ها پس دهد.

این دختران و پسران تهرانی کنار در اصلی کتاب‌خانه - که از سوی شهرداری پلمپ شده است - تجمع کردند و به  ساخت کاردستی و کشیدن نقاشی مشغول شدند.

تعدادی از اعضا نیز با در دست‌داشتن برگه‌هایی با نوشته‌های «می‌خواهم عضو کتاب‌خانه کانون پرورش بمانم»، «کتاب‌خانه‌مان را باز کنید این جا نباید بسته شود»، «آقای شهردار! دلمان برای کتاب‌خانه کانون تنگ می‌شود»، «کتاب‌خانه مثل خانه ما است ما خانه‌هایمان را دوست داریم»، «کانون خانه مهربانی است»، «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تنها نهاد تخصصی فرهنگی، هنری، ادبی کودک و نوجوان است» و «استفاده از کلاس‌های رایگان نقاشی، سفال، خوش‌نویسی، ادبی و کاردستی حق کودکان و نوجوانان است» صدای خود را به گوش مسوولان شهرداری رساندند.

در ادامه این تجمع دو نماینده از سوی خانواده‌ها با مدیریت فرهنگ‌سرای اشراق به گفت‌وگو پرداختند که این نشست حاصلی نداشت.

بر اساس این گزارش مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان - در حالی که تجهیزات داخل این مرکز جمع‌آوری و به انبار فرهنگ‌سرا انتقال یافته است - همچنان امیدوارانه به رایزنی‌های خود برای بازگشایی این مرکز با مسوولان شهرداری ادامه می‌دهند.

از سوی دیگر تعطیلی این مرکز در رسانه‌های جمعی و شبکه‌های اجتماعی نیز بازتاب داشته است و در عین حال مربیان کانون سراسر کشور نیز با هدف حمایت از ادامه فعالیت این مرکز با شکل دادن یک جریان ادبی اقدام به نگارش دل‌نوشته‌هایی برای شهردار تهران کرده‌اند.

الهام دارابی کارشناس کانون استان تهران از زبان اعضای این مرکز خطاب به محمدباقر قالیباف شهردار تهران نوشته است: «سلام آقا! بابام می‌گه شهردار مرد بزرگ شهر ماست. ما بچه‌ها اگه کسی چیزی رو که مال ماست ازمون بگیرند می‌ریم به بزرگ‌ترمون می‌گیم. آقا! یکی مرکزمون رو ازمون گرفته.»

اقدام سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای تعطیلی مرکز شماره 28 کانون تهران در حالی صورت می‌گیرد که شهرداری‌ها طی پنجاه سال گذشته که از عمر فعالیت‌های کانون می‌گذرد همواره به عنوان یک نهاد عمومی از ساخت و توسعه مراکز کانون حمایت کرده‌اند و نمی‌توان نقش قابل تقدیر شهرداری‌ها را در این توسعه کشوری مراکز کانون نادیده گرفت.

در همین راستا روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران توضیحاتی در این باره ارسال کرده که در ادمه منتشر می‌شود.

مهدی محمدی مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فرهنگی هنری با تاکید بر مشی تعاملی این سازمان با دیگر نهادهای فرهنگی تصریح کرد: فرهنگسرای اشراق با توجه به گسترش فعالیت‌ها و تاسیس «پارک کتابخانه کودک» ساختمانی را که پیش‌ از این در اختیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوده با توجه به تفاهم نامه‌، پایان مهلت مقرر و پس از تذکرهای متعدد در اختیار گرفته است.

محمدی درباره خبرهای منتشر شده پیرامون تعطیلی مرکز فرهنگی هنری 28 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: متاسفانه درباره این موضوع خبرها به شکل یکسویه و نادرست منتشر شده است.

وی با تاکید بر این که سازمان فرهنگی هنری همواره به دنبال هم‌افزایی با دیگر نهادهای فرهنگی، هنری کشور است، تصریح کرد: این سازمان در طول دو دهه فعالیت خود همکاری‌های گسترده‌ای را با مشارکت سازمان‌ها و موسسه‌های دیگر به سرانجام رسانده و اکنون نیز تعامل سرلوحه فعالیت‌های فرهنگی این مجموعه است. شهرداری تهران هم‌افزایی و پشتیبانی بین‌ نهادها را پیش‌شرط پیشرفت فرهنگی، هنری شهر تهران می‌داند.

محمدی با بیان این که ساختمان سابق مرکز فرهنگی هنری 28 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در فضای داخل فرهنگسرای اشراق سال‌‌ها بدون هیچ گونه قراردادی در اختیار کانون بوده است، گفت: فرهنگسرای اشراق در سال‌های گذشته با توجه به گسترش مخاطبان و تنوع فعالیت‌ها نیازمند استفاده از این ساختمان بوده است.

وی افزود: اعلام این نیاز به مسئولان کانون پرورش فکری در بهار سال 92 به شکل رسمی انجام شده و پس‌ از رایزنی‌ها به منظور تسهیل انجام هماهنگی‌های انتقال این مرکز تفاهم‌نامه‌ای دو ساله با کانون از تیرماه سال 92 تا تیرماه‌ سال 94 منعقد می‌شود تا کانون فرصت کافی برای برنامه‌ریزی انتقال به مکان جدید را فراهم کند.

مدیرکل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تصریح کرد: باوجود همه رایزنی‌ها و تفاهم‌ها کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برنامه‌ریزی دقیقی برای تخلیه ساختمان فرهنگسرای اشراق نداشته و با پایان تاریخ قرارداد در چند نوبت تذکرهایی نسبت به تخلیه ابلاغ شده و در نهایت با توجه به پایان فرصت‌های چند باره در بهمن‌ سال 94 نسبت به تخلیه این ساختمان اقدام شد.

محمدی با اشاره به برنامه‌های مدیریت فرهنگی هنری منطقه 4 شهرداری تهران افزود: فرهنگسرای اشراق از فعال‌ترین و پر‌مخاطب‌ترین مراکز فرهنگی‌هنری شهر تهران است و در‌آینده «پارک کتابخانه کودک» را نیز در مجموعه خود راه‌اندازی می‌کند و مخاطبان عزیز کانون هم همچون گذشته می‌توانند از خدمات این فرهنگسرا بهره‌مند شوند.


۲۴ فروردين ۱۳۹۵