طرحی از یونیسف برای محافظت از کودکان در دنیای مجازی

طرحی از یونیسف برای محافظت از کودکان در دنیای مجازی
نسخه ی جدید دایرکتوری اطلاعات و منابع جهانی با نام اختصاری GRID در تاریخ ۱۰ مه ۲۰۱۶ راه اندازی شد تا منابع دیجیتال جامعی در اختیار دولت ها، صنعت، مراجع قانون گذار، مربیان و دانشگاهیان قرار دهد تا در برابر سو استفاده های جنسی اینترنتی از کودکان حمایت کنند و سلامت الکترونیک را برایشان فراهم آورند.
در نسخه ی جدید GRID به هر کشور صفحه ای اختصاص داده شده است تا پژوهش ها، آموزش، قانون ها و نهادهای محلی فعالی را گرد هم آورد که برای سلامتی کودکان و محافظت از آن ها در برابر خشونت و سواستفاده های اینترنتی تلاش می کنند.
کورنلیوس ویلیامز مشاور مدیر عامل محافظت از کودکان یونیسف می گوید همانطور که دسترسی کودکان به اینترنت به سرعت گسترش می یابد، محافظت از کودکان در برابر سواستفاده های اینترنتی در اولویت قرار دارد. نسخه ی جدید GRID (link is external) اطلاعات ملی و به روزی در مورد قانون گذاری، سیاست ها، خدمات و پژوهش هایی با موضوع سو استفاده ی جنسی در محیط مجازی از کودکان به کارشناسان ارائه می دهد. این طرح منبعی است که وجودش برای سلامت نگاه داشتن حضور کودکان در دنیای مجازی که روز به روز رو به افزایش است لازم و ضروری است. فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله اینترنت و موبایل با انقلاب دسترسی به اطلاعات برای میلیون ها کودک سودمند بوده است اما همزمان با آن آی تی سی به عنوان ابزاری برای جنایت علیه کودکان از جمله در معرض قرار دادن دختران و پسران در مقابل سو استفاده های جنسی اینترنتی عمل می کند.
کودکان و اینترنت مح
کارن برادلی وزیر مقابله با سو استفاده و بهره برداری و جنایت انگلستان می گوید سو استفاده ی جنسی در محیط مجازی از کودکان یکی از پیچیده ترین، هشداردهنده ترین و چالش برانگیزترین موضوع هایی است که امروزه با آن روبرو هستیم. این دولت پیشرو در مبارزه جهانی برای سلامت و امنیت کودکان است و بسیار افتخار می  کنیم از ابزاری پشتیبانی می کنیم که به تبادل دانش در این زمینه را فراهم می کند. این ابزار یک پاسخ مشترک به این جنایت های فجیع است و ما یک قدم جلوتر از فرصت طلبان هستیم تاهر طور شده از کودکان  در هر جایی که زندگی می کنند، محافظت کنیم. افزون بر اطلاعاتی که GRID در صفحه خاص کشورها ارائه می دهد، فرصت هایی را برای کارشناسان فراهم می آورد تا دانش خود را در زمینه ی قانون گزاری، سیاست ها و برنامه هایی در این زمینه به یکدیگر به اشتراک بگذارند که موجب سلامت کودکان در دنیای مجازی می شود.
استفان بالکان بنیادگذار و مدیر عامل موسسه ی سلامت الکترونیک خانواده می گوید از سیاستمدارانی که در پی ایجاد قانون هایی در این زمینه هستند تا نهادهای مدنی و دانشگاهی که در جستجوی اطلاعاتی در این زمینه هستند، سایت GRID می تواند منبع اصلی از یافته های پژوهشی و حوزه های حرفه ای ارائه دهد که سلامت الکترونیک کودکان را در سرتاسر جهان تامین می کند. GRID ابزاری مهم برای مبارزه با پایان دادن به سواستفاده های اینترنتی از کودکان است.
به روز رسانی GRID از سوی برنامه ی جهانی یونیسف برای مقابله با بهره برداری جنسی در شش منطقه در ۱۷ کشور صورت گرفته است. دولت انگلستان پشتیبان مالی این برنامه است. موسسه ی سلامت الکترونیک خانواده طرح GRID را در سال ۲۰۱۰ اجرا کرد که دانش و اطلاعات و بررسی های تحلیلی در مورد سلامت الکترونیک جهانی ارائه می دهد.

نویسنده:
بهار اشراق


۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵