ترجمه آثار لیندگرن توسط جمال‌الدین اکرمی

ترجمه آثار لیندگرن توسط جمال‌الدین اکرمی

به گزارش ایسنا، این مترجم، نویسنده و تصویرگر در حال حاضر مشغول ترجمه آثار نوجوانانه این نویسنده سوئدی است و قصد دارد این آثار را در بسته‌ای مجزا در انتشارات پیدایش راهی بازار کند.

او درباره آثار آسترید لیندگرن گفت: این نویسنده سوئدی که یکی از معتبرترین جوایز ادبی کودکان به نام او ثبت  شده، در طی حیات خود ۲۰ کتاب نوشته که فقط پنج تای  آن‌ها به زبان فارسی ترجمه شده است. به هر حال آثار نوجوانانه این نویسنده دارای پیوستگی است که ایجاب می‌کند این رمان‌ها در بسته‌ای واحد راهی بازار شوند.

به گفته اکرمی، پیش‌تر تنها سه - چهار اثر این نویسنده به زبان فارسی ترجمه شده بودند.

آسترید لیندگرن  نامدارترین نویسنده سوئد و نویسنده‌ای تاثیرگذار بر ادبیات کودکان به شمار می‌رود. از مشهورترین آثار او «پی‌پی جوراب‌بلند» است. این کتاب به بیش از ۹۰ زبان برگردانده شده است و از آثار محبوب کودکان به شمار می‌آید.

پس از مرگ او، جایزه آسترید لیندگرن با همت دولت سوئد شکل گرفت. این جایزه نقدی به مبلغ پنج میلیون کرون سوئد، تقریبا برابر با  ۸۰۰ هزار دلار آمریکا و ۵۸۰ هزار یورو، بزرگترین جایزه ادبیات کودکان و نوجوانان در جهان است.

اکرمی این روزها مشغول نگارش مجموعه قصه‌هایی ویژه کودکان تنهایی است که مجبورند در کنار پدربزرگ و مادربزرگ‌شان، صبح را به شب برسانند. در این مجموعه داستان‌های فانتزی، هواپیمایی پستی نقش کلیدی را بازی می‌کند.

این نویسنده همچنین از عزم خود برای نگارش مجموعه‌ای هشت‌جلدی بر اساس تجربیات کاری خود با بچه‌ها در کارگاه‌های آموزشی حجم‌سازی، نقاشی، موسیقی و... خبر داد و گفت:‌ نوشتن این مجموعه از آرزوهای من است و امیدوارم با همت گروهی از علاقه‌مندان بتوانم این کار سنگین را بر عهده بگیرم.

اخیرا جلد اول و دوم «کودک و تصویر» از مجموعه آثار پژوهشی او در انتشارات مدرسه و سروش به چاپ‌های دوم و سوم رسیده‌اند.

«کودک و تصویر - جلد ۱»که به تاریخچه تصویرگری کتاب کودک در ایران می‌پردازد در ۴۱۶ صفحه توسط  انتشارات مدرسه در سال ۱۳۸۳  منتشر شده و  منبعی پژوهشی برای دانشجویان رشته گرافیک و تصویرگری است.

کتاب «کودک و تصویر - جلد ۲»این نویسنده نیز با عنوان «جستارهایی در تصویرگری کتاب کودک»در سال ۱۳۹۰ در انتشارات سروش در ۴۵۰ صفحه رنگی راهی بازار شده است.

به گفته او، کار نگارش جلد سوم این اثر به دلیل نبودپشتیبانی مالی هنوز در نیمه راه قرار دارد.

دوشنبه ۸ آذر ۱۳۹۵


۰۸ آذر ۱۳۹۵