نشست خبری کتاب سال تصویرگری در انجمن تصویرگران برگزار شد

نشست خبری کتاب سال تصویرگری در انجمن تصویرگران برگزار شد

محسن حسن پور
رئیس هیات مدیره انجمن تصویرگران /  کمال طباطبایی مدیر پروژه کتاب سال تصویرگری و مدیرعامل انجمن تصویرگران /  پژمان رحیمی زاده مدیر هنری کتاب سال تصویرگری و نامزد دریافت جایزه هانس کریستین اندرسن

نشست خبری انتشار کتاب سال تصویرگری 1395 ظهر روز یکشنبه یازدهم بهمن ماه با حضور محسن حسن‌پور رئیس هیات مدیره انجمن تصویرگران ،کمال طباطبایی مدیر پروژه کتاب سال تصویرگری و مدیرعامل انجمن و پژمان رحیمی‌زاده مدیر هنری کتاب سال تصویرگری و نامزد دریافت جایزه هانس کریستین اندرسن در دفتر انجمن تصویرگران ایران برگزار شد.
به گزارش گالری آنلاین ؛ درابتدای این نشست محسن حسن‌پور رئیس هیات مدیره انجمن تصویرگران گفت: کتاب
سال تصویرگری همواره مورد توجه تصویرگران بوده است، این کتاب در دوره های گذشته با محوریت تصویرگری کتاب کودک منتشر شده است اما امسال سنت شکنی کردیم و با توجه به نیاز های جامعه و آنچه امروزه نسل جوان بیشتر با آن در ارتباط هستند مانند بازی های کامپیوتری ،کمیک استریپ ها و ... ؛ رویکرد متفاوتی را در انتشار کتاب سال پیش گرفتیم.
در ادامه ی این نشست طباطبایی مدیر پروژه کتاب سال تصویرگری و مدیرعامل انجمن اظهار کرد: امسال چهارمین سالی است که انجمن تصویرگران کتاب سال تصویرگران را تولید می‌کند. اولین کتاب سالی که منتشر گردید مربوط میشود به سال 85 و در سالهای 86 و 88 نیز این کتاب منتشر شد. در طی این دوره ها اغلب در حوزه ی تصویرگری کتاب کودک کار شده اما امسال سعی ما بر آن بوده ژانرهای دیگر تصویرگری را در این کتاب پوشش دهیم
وی افزود: کتاب تصویر سال 95 در دوبخش و احتمالا دو جلد منتشر خواهد شد که در جلد اول رویکرد تصویرگری کتاب کودک را خواهیم داشت با ساختار تصویر گری های کتاب کودک،کمیک استریپ ،تجربیات آزاد تصویرگری با تم داستانی ومطبوعات کودک و در جلد دوم ژانرهای دیگر تصویر گری دیده شده است شامل تصویرگری مطبوعات بزرگسال ،تصویرگری کتابهای علمی و آموزشی با رویکرد مطالب علمی، تاریخی، آموزشی، تصویرسازی تبلیغات شامل بسته بندی، بیلبوردها، برچسب‌ها و... که به واسطه پیشرفت جامعه صنعتی در ایران اتفاقاتش بیشتر می‌شود و تصویرگری در این حوزه به شکل حرفه ای تر وارد میشود، طراحی گرافیک، جلد مجله، سی دی و پوستر، تصویرگری انیمیشن و فیلم شامل استوری برد ، ابزار و ادوات ، کانسپت و... از دیگر اجزای این کتاب است، تصویرگری بازی‌های رایانه‌‍ای که بسیار باب شده شامل شخصیت پردازی و کانسپت که جایش دراین فضا بسیار خالی بود.
ازدیگر ژانرهای این کتاب ؛ یکی از ژانرهای بسیار قدیمی و موثر طراحی کاراکتر است که از قدیم تصویرگران در این زمینه فعالیت داشتند و همچنین تصویرگری هدایا و محصولات تزیینی مانند کیف ، کتاب و ...
سعی ما بر آن است که این کتاب در دو جلد منتشر گردد تا بخش کودک را از ژانر های دیگر مجزا کنیم.همچنین لازم به ذکر است امسال ناشر کتاب نشر پویانماست که در تولید کتاب و نشر ان با ما همکاری داشته.
مدیر پروژه کتاب سال تصویرگری افزود : در شش دوره بینال تصویر گری کتاب کودک نیز بخش تصویرگری غیر روایی را داشته ایم که از بازخورد قابل توجهی برخوردار بوده است.
به گزارش خبرنگار گالری آنلاین؛طباطبایی در پاسخ به سوالی در مورد وقفه در برگزاری بینال ها گفت : مذاکراتی با ارشاد برای برگزاری دوسالانه انجام شده ولیکن همه دوسالانه ها به دلیل کمبود منابع مالی از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تاخیر افتاده و ما تصمیم گرفتیم به دلیل این مشکلات مالی با طمأنینه بیشتری عمل کنیم.
رئیس هیات مدیره انجمن نیز در پاسخ به این سوال اظهار کرد: برای برگزاری دوسالانه ها حداقل هایی لازم است و انجمن دوست ندارد کاری را با کیفیت پایین انجام دهد. همچنین وزارت ارشاد از اینکه کارها را در خارج از تهران به نمایش بگذاریم استقبال کرده، در عین حال انجمن نهادی است با یک پتانسیل محدود و هزینه های جاری که وقتی ارشاد نمی تواند هزینه ها را تقبل کند در نتیجه انجمن هم نمی تواند. دوستان هیات مدیره همیشه اصرار دارند کارها با کیفیت خوب انجام شود که در شأن انجمن باشد، در واقع ما وقتی از طرف انجمن برنامه ای را برگزار می کنیم الگویی را ارائه می دهیم. ارشاد می تواند مکان و کارشناسی را در شهرستان ها در نظر بگیرد که این کارشناسان متخصص رابط بین ارشاد و انجمن شوند. به طور نمونه نمایشگاهی هم در اصفهان داشتیم که پرینت آثار در آنجا نمایش داده شد. چون ما بچه ها سر و کار داریم و بچه ها از نقاط دور نیز باید به این آثار دسترسی داشته باشند، خیلی از ما هم تحت تاثیر تصاویر کتاب های کودکیمان به این حرفه روی آوردیم، اما متاسفانه انجمن این توان را ندارد و نیازمند به حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد و شهرداری می باشد.
کمال طباطبایی نیز در این رابطه افزود: پرینت آثار بلونیای 2015 در چندین شهر از جمله مشهد، موزه هنرهای معاصر اصفهان و اهواز نمایش داده شد. برای تمرکز زدایی و برگزاری نمایشگاه در شهرستان ها نیاز به امکانات و زیر ساخت های فرهنگی داریم، بطور مثال در بلونیا ساختمان مجهز و زیبایی مختص نمایشگاه ساخته شده است اما متاسفانه ما اقلب فضاهای نمایشگاهی که داریم ساختار موزه یا نمایشگاهی ندارد و البته واقعیت این است که اگر ما دست روی دست بگذاریم و حضور نداشته باشیم این نیازها نیز نطرح نخواهد شد پس در نتیجه حضور مفید خواهد بود.
در نهایت کمال طباطبایی اظهار کرد: به عنوان مدیر پروژه کتاب سال یکی از افتخاراتم همکاری با آقای پژمان رحیمی زاده به عنوان مدیر هنری مجموعه و از برندگان جایزه هانس کریستین اندرسن می باشد.
طباطبایی در پایان خبر خوشی را به اطلاع هنرمندان رساند که آثار نمایشگاه هزار و یک شب که اسفند ماه در نیاوران برگزار می شود، در سال آینده همزمان با نمایشگاه بلونیا، در ایتالیا به نمایش در خواهند آمد.
در ادمه پژمان رحیمی زاده مدیر هنری کتاب سال تصویرگری و نامزد دریافت جایزه هانس کریستین اندرسن با اشاره به اینکه از شش ماه گذشته طراحی و اعلام فراخوان ، پوستر و کتاب اغاز گردیده است و اظهار امیدواری کرد که با استقبال خوبی که شده است کتاب به بهترین نحو ارائه شود.
لازم به ذکر است نام این هنرمند در اطلاعیه‎ای از طرف دفتر بین‎المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY)در لیست پنج نویسنده و پنج تصویرگری است که برای دریافت این جایزۀ بزرگ بین‎المللی منتشر کرده‎است ، این تصویرگر نامدار کشورمان در کنار تصویرگرانی از آلمان، ایتالیا، کره جنوبی و هلند برای کسب این جایزه رقابت خواهدکرد.
حسن پور در ادامه ی این نشست افزود: از دیگر برنامه های انجمن تصویرگران سعی در راه اندازی موزه تصویر کتاب کودک بوده است. ضرورت این موزه از این جهت حس می شود که بسیاری از آثار تصویر سازی در خانه افراد نصب نمی شود و کتاب هم تاریخ مصرف خودش را دارد و برای علاقمندان دیدن این آثار یک آرزوست و سالانه انباشت تصاویر بسیاری را داریم که در آرشیو ناشر یا هنرمندان قرار دارد و نسل جوان فرصتی را برای دیدن آنها نخواهد داشت. در سال گذشته موزه ای برای انجمن طراحان گرافیک در نظر گرفته شد که امیدواریم این همکاری از طرف شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انجمن تصویرگران نیز صورت پذیرد.
از اهداف دیگر انجمن آموزش به نسل جوان است و در این راستا گفتگویی با مسئولان آموزش و پرورش داشته ایم که بتوانیم با تربیت تصویرگران حرفه ای پلی میان سیستم آموزش و بازار کار باشیم و این همکاری می تواند منجر به رشد و ارتقای کیفیت تصویر سازی های کتب آموزشی شود.
حسن پور در ادامه اظهار کرد: کتاب کودک تا امروز تنها یک گروه مخاطب را پوشش می داده است ولی امروزه اینگونه نیست و تنها صنف تصویرگران را پوشش نمی دهد و علاقمندان گرافیک و بازی های کامپیوتری را نیز جذب کرده است.
این اهداف و مباحث از دوره های قبلی هیات مدیره آغاز گردیده و سعی بر آن بوده فراتر از تصویر سازی کتاب کودک بیاندیشند. با همکاری مطبوعات و ناشرین می شود این حوزه ها را احیا کرد.
وی در پایان افزود :در یک ماه گذشته از سایت جدید انجمن با ویرایش متفاوت رونمایی شده است که اخبار و فراخوان های مربوط به تصویر گری و اطلاعات مربوط به اعضا در سایت درج شده. از فعالیت های دیگر انجمن راه اندازی کمیته های متفاوت بوده است، از جمله کمیته پژوهش که تصمیم گرفته شده است فعالیتی داشته باشد که جوابگوی نیاز دانشجویان تصویرسازی باشد و برای هر پژوهشگری که در زمینه تصویرسازی تحقیقی انجام میدهد، انجمن یک قطب علمی و مرجع اصلی باشد که البته راه اندازی این قطب علمی و تخصصی نیاز به امکانات سخت افزاری و نرم افزاری دارد و امیدواریم با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن تصویرگران و همچنین انجمن های دیگر هم به قطب علمی تبدیل شوند.
به گزارش گالری آنلاین ؛ لازم به ذکر است دوره های آموزشی ای جهت تربیت تصویرگران نسل جوان در محل انجمن تصویرگران برگزار میگردد که کلیه علاقه مندان میتوانند با ثبت نام در این دوره ها از آموزش اساتید بنام این حوزه برخوردارشوند.


۱۴ بهمن ۱۳۹۴